Cumhuriyetimizin 102’nci yılı, bu yıl Nürnberg’de üç ayrı etkinlikle coşku ve gurur içinde kutlanacak.
İlk kutlama, 29 Ekim 2025 tarihinde saat 18.00’den itibaren Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde gerçekleştirilecek. Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’nin konuşmasıyla başlayacak olan etkinlik, bu yıl ikinci kez Meistersingerhalle’de yapılacak. Tarihi ve kültürel bağlarımızı pekiştiren bu özel gece, katılımcılara Cumhuriyet’in önemini bir kez daha hatırlatacak. Etkinliğe davetliler katılabilecek.
İkinci kutlama, 31 Ekim 2025 tarihinde Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından saat 19.00’dan itibaren Arvena Park Otel’de düzenlenecek. Etkinlikte, E5 Orkestrası canlı performansıyla sahne alacak. Katılımcılar, müzik ve eğlence dolu bir gece geçirirken Cumhuriyet’in getirdiği çağdaş değerleri ve Atatürk’ün mirasını yaşatma amacını bir kez daha hissedecek.
Üçüncü kutlama ise yine 31 Ekim tarihinde saat 18.00’den itibaren Şehzade Düğün Salonu’nda Nürnberg CHP Birliği tarafından gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte, Cumhuriyet’in temel değerleri anlatılacak ve birlik beraberlik mesajları verilecek.
Üç kutlama da, Türk toplumunun birlik ve dayanışmasını güçlendirmek, Cumhuriyet’in kazanımlarını onurlandırmak ve gelecek nesillere bu değerleri aktarmak amacı taşıyor. Bu yılki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, hem geçmişe bir saygı duruşu hem de geleceğe duyulan umudun tazelenmesi anlamında büyük önem taşıyor.



