Ana SayfaAlmanyaMünih Polisi Sözde 'Aura Okuyucu' ve 'Mucize Şifacı' Dolandırıcılığı Konusunda Uyardı

Münih Polisi Sözde ‘Aura Okuyucu’ ve ‘Mucize Şifacı’ Dolandırıcılığı Konusunda Uyardı

Münih Polisi Sözde ‘Aura Okuyucu’ ve ‘Mucize Şifacı’ Dolandırıcılığı Konusunda Uyardı

Münih Emniyet Müdürlüğü, 61. Komiserlik’in, sözde “aura okuyucu” veya “mucize şifacı” adı altında işlenen dolandırıcılık olayları hakkında birkaç ceza soruşturması yürüttüğünü açıkladı. Bu olaylarda genellikle kadınlar fail olarak karşımıza çıkıyor. Mağdurların büyük çoğunluğu da yine kadınlardan oluşuyor.

Hedeflenen Yerler ve Mağdurların Profili

Mağdurlar, genellikle şehrin lüks semtlerinde, parklarda, haftalık pazarlarda, kiliselerin içinde veya önünde, yoga stüdyolarında veya hastanelerin yakınlarında hedef alınıyor. Bu kişiler, genellikle ayrılık, hastalık, aile içi anlaşmazlık gibi zorlu yaşam dönemlerinden geçen veya maneviyat ve ezoterizme ilgi duyan bireyler oluyor.

İşlenen Yöntem

Failler, mağdurlarla sohbet etmeye başlayarak, öncelikle kurbanların özel, genellikle “mor aura”sını övüyor. Ancak kısa süre sonra, mağdur üzerinde ağırlığı olduğu iddia edilen, genellikle bloke olmuş “çakralar” şeklinde ifade edilen karanlık bir taraftan bahsediyor. Kurnazca yönlendirilen sohbette, çoğunlukla bir kahve içmeye devam edilerek yavaş yavaş bir güven ilişkisi kuruluyor.

Daha sonra, çeşitli ritüellerin gerçekleştirileceği randevular ayarlanıyor. Örneğin, “mucize şifacı”nın kendi evinde sözde dualar okuduğunu iddia ettiği bir zamanda, mağdurdan evinde belirli bir mum yakması veya gül yaprakları ile banyo yapması isteniyor. Failler, bu ritüeller yoluyla, sözde olumsuz enerjiyi mağdurdan veya ailesinden üzerine aldığını ve böylece bloke çakraların açılacağını iddia ediyor. Ritüellerden önce mağdurlara kutsanmış su şişeleri, otlar veya aziz resimleri veriliyor ve sonraki görüşmelerde başmeleklerden bahsediliyor.

Para Talebi ve Manipülasyon

Failler genellikle net bir para talebinde bulunmuyor, bunun yerine mağdura “bunun onun için ne kadar değerli olduğunu” soruyor. Bu şekilde mağdurlar üzerinde önemli bir duygusal baskı kuruyorlar. Birkaç buluşmanın ardından, failler sözde bir mirastan bahsederek, bunun mağduru özellikle yük altında bıraktığını ve bu nedenle “temizlenmesi” gerektiğini söylüyor. Bu yolla daha yüksek miktarda para (“kurban bağışı” olarak adlandırılan) talep ediyorlar.

Ezberlenmiş konuşma akışları, faillerin uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca soruşturmalar, bu dolandırıcılık olaylarında ticari bir şekilde hareket edildiğine dair izler ortaya koyuyor.

Sonuçta mağdurlar, olumsuz etkilerden korktukları veya utandıkları için nadiren durumu bir başkasına açıklıyor. Polis bu nedenle kayıt altına alınmamış çok sayıda vaka olduğunu düşünüyor.

Tanık Çağrısı

Son zamanlarda benzer şekilde yaklaşılan veya bu tür bir olayın mağduru olan kişiler polise başvurmalıdır. Bu bağlamda büyük miktarda para veya değerli eşyasını kaybeden kişileri tanıyanlar da yetkililere bilgi verebilir.

Yararlı bilgisi olan kişilerin, Münih Polis Merkezi, 61. Komiserlik, Tel. 089 2910-0 veya herhangi başka bir polis karakolu ile iletişime geçmeleri rica ediliyor.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
açık
7.5 ° C
7.5 °
7.5 °
61 %
3.3kmh
0 %
Çar
14 °
Per
13 °
Cum
18 °
Cts
21 °
Paz
20 °

YENI HABERLER