Aurich’teki Pferdemarkt mevkiinde bulunan bir süpermarkette Pazartesi sabahı yaşanan hareketlilik, bölge sakinlerine alışılmadık bir an yaşattı. Yangın alarmının yüksek sesle çalması üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, büyük bir yangın beklentisiyle olay yerine intikal etti. Ancak ekiplerin yaptığı incelemede, yangının değil, mutfaktaki lezzetli bir hazırlığın “suçlu” olduğu anlaşıldı.
Marketin mutfak kısmında pişirilen kavurmadan yükselen yoğun dumanın, yangın algılama sisteminin hassas sensörlerini tetiklediği belirlendi. Görünüşe göre, mutfaktaki “kavurma mesaisi” yangın dedektörlerini biraz fazla heyecanlandırdı ve sistem tüm binayı uyaran bir güvenlik alarmı başlattı.
Güvenlik protokollerini harfiyen uygulayan market yönetimi, binayı hızla tahliye ederek önlem aldı. İtfaiye ekipleri, herhangi bir yangın tehlikesi olmadığını yerinde tespit ederek durumu kısa sürede netliğe kavuşturdu. Havalandırma işlemlerinin ardından, “tehlikeli” dumanın yerini mutfaktan gelen o iştah açıcı kokuya bıraktığı markette, alışveriş trafiği normale döndü.


