Almanya’nın Thüringen eyaletindeki Erfurt kentinde Cuma günü gerçekleşen rutin bir trafik kontrolü, polis ekiplerini hayrete düşüren bir dizi yasa dışı olayı zincirleme şekilde ortaya çıkardı. “Am Alten Nordhäuser Bahnhof” caddesinde durdurulan bir otomobil, adeta suç dosyası gibi bir tabloyla karşılaştı.
Erfurt İl Polis Müdürlüğü (Landespolizeiinspektion Erfurt) tarafından yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri cuma günü şüpheli bir binek aracı durdurarak kontrol etmek istedi. Güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemelerde, aracın üzerindeki plakaların o araca ait olmadığı ve otomobilin zorunlu trafik sigortasının bulunmadığı tespit edildi.
Olay bununla da sınırlı kalmadı. Direksiyon başındaki 29 yaşındaki sürücünün yapılan kimlik sorgulamasında geçerli bir ehliyetinin olmadığı belirlendi. Ayrıca sürücünün sergilediği şüpheli hareketler üzerine yapılan testlerde, şahsın uyuşturucu madde etkisi altında araç kullandığı ortaya çıktı.
Durdurulan otomobilin sürücüye ait olmadığını belirleyen polis ekipleri, aracın 43 yaşındaki kadın sahibine telefonla ulaşarak durumu bildirdi. Bunun üzerine kadın, başka bir binek araçla olay yerine geldi. Ancak olay yerine ulaşan araç sahibini kontrol eden polisler, ikinci bir şok yaşadı.
Polis ekiplerinin yaptığı kontrollerde, sürücüye yardım etmek için gelen 43 yaşındaki kadının da uyuşturucu madde etkisi altında olduğu ve direksiyon başına geçmemesi gerektiği anlaşıldı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan her iki şahıs da polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından, şahısların uyuşturucu kullanımını ve oranını kesin olarak belirlemek amacıyla kan örnekleri alındı. Erfurt polisi, hem 29 yaşındaki sürücü hem de 43 yaşındaki araç sahibi hakkında çok sayıda suçtan adli soruşturma ve ceza davası süreci başlatıldığını duyurdu.


