Ana SayfaAlmanyaSeeth-Ekholt’ta Planör Tarlaya Zorunlu İniş Yaptı: 19 Yaşındaki Pilot Yara Almadan Kurtuldu

Seeth-Ekholt’ta Planör Tarlaya Zorunlu İniş Yaptı: 19 Yaşındaki Pilot Yara Almadan Kurtuldu

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Seeth-Ekholt bölgesinde, Pazartesi günü öğleden sonra bir planör (b motorsuz uçak) tarlaya zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Karkhorst mevkisinde, Ekholter Au nehrinin kuzeyindeki bir tarlaya gerçekleşen dış inişte şans eseri kimse yaralanmadı.

Edinilen bilgilere göre, Pazartesi günü saat 16:50 sularında 19 yaşındaki genç pilot, uçuş dalgası yakalayamadığı (termik yetersizliği nedeniyle) için havada kalamayarak uçağı tarlaya indirmek zorunda kaldı. İlk tespitlere göre ne pilotta ne planörde ne de tarlada herhangi bir hasar meydana gelmedi. Havada mahsur kalan planör, daha sonra pilotun bağlı olduğu havacılık kulübü tarafından sökülerek tarladan götürüldü.

Olayla ilgili olarak Elmshorn Kriminal Polisi soruşturma başlatırken, Itzehoe Savcılığı ise genç pilotun bu acil inişle herhangi bir yasal ihlalde bulunup bulunmadığını inceliyor.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
parçalı az bulutlu
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
71 %
4.2kmh
25 %
Çar
18 °
Per
20 °
Cum
15 °
Cts
19 °
Paz
16 °

YENI HABERLER