Goslar yakınlarındaki popüler turistik noktalardan biri olan Harzturm’da dün öğleden sonra meydana gelen olayda, aynı aileye mensup üç kişi yaşamını yitirdi. Yerel emniyet güçleri, bölgede geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Goslar Polis Merkezi’nden yapılan resmi açıklamaya göre, olay 16 Temmuz günü saat 16.40 sularında gerçekleşti. Acil durum hattına gelen bir ihbar üzerine Harzturm’daki gözlem platformuna sevk edilen ilk yardım ekipleri, olay yerinde iki yetişkin ve bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan kimlik tespit çalışmalarında, hayatını kaybedenlerin aynı aileye mensup olduğu kesinleşti.
Polis ekipleri, 65 metre yüksekliğindeki kulenin çevresini hızla güvenlik çemberine alarak bölgeyi ziyarete kapattı. Yapılan ilk incelemeler ve mevcut deliller ışığında, olayın üçüncü bir şahsın müdahalesi veya etkisi olmaksızın, suizidal (intihar) bir arka planla meydana geldiği üzerinde duruluyor.
Teknik incelemeler sonucunda kulenin güvenliğiyle ilgili herhangi bir yapısal arıza veya kusur tespit edilmediği belirtildi. Olayın arka planındaki detaylar, polis ve adli birimler tarafından yürütülen çok yönlü soruşturma kapsamında aydınlatılmaya çalışılıyor. Yetkililer, olay yeri inceleme çalışmalarının ardından detaylı raporun kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.


