Wenzenbach’ta geçtiğimiz Cumartesi sabahı kelimenin tam anlamıyla bir dehşet yaşandı. Regensburger Caddesi üzerinde bulunan bir köpek gezdirme alanında, 24 yaşındaki tamamen çıplak bir saldırganın gerçekleştirdiği cinsel saldırı girişimi bölgede büyük infiale yol açtı. Sabah saat 07:45 sularında meydana gelen olayda, saldırganın 47 yaşındaki bir kadını darp ederek tecavüz girişiminde bulunduğu, aynı zamanda çevredeki diğer kadınları da taciz ettiği öğrenildi.
Olayın seyri, çevredeki vatandaşların sergilediği büyük cesaret örneğiyle değişti. Saldırgan, bir vatandaşın sert müdahalesi üzerine kadını bırakarak olay yerinden kaçtı. Ancak kaçışı sırasında birkaç sokak ötede duran bir araca zorla girerek 52 yaşındaki kadın sürücüyü araçtan dışarı fırlattı. Gözü dönmüş saldırgan, yine iki duyarlı vatandaşın hızlı müdahalesiyle kıskıvrak yakalandı ve polis ekipleri gelene kadar etkisiz hale getirildi.
Polis tarafından gözaltına alınan 24 yaşındaki Regensburg doğumlu şahsın ağır bir psikolojik kriz içerisinde olduğu tespit edildi ve şahıs doğrudan bir psikiyatri kliniğine yatırıldı. Regensburg Kriminal Polisi, olayla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, Oberpfalz Emniyet Müdürlüğü müdahalede bulunan vatandaşlara teşekkür etti. Yetkililer, olay günü saldırıya uğrayan veya tanıklık eden başka kişiler varsa 0941/506-2888 numaralı telefondan polise ulaşmaları çağrısında bulundu.



