Ana SayfaAlmanyaBavyera’da IŞİD destekçilerine operasyon: 11 adrese baskın

Bavyera’da IŞİD destekçilerine operasyon: 11 adrese baskın

Bavyera polisi, terör örgütü IŞİD’e (İslam Devleti) destek verdikleri şüphesiyle eyalet genelinde 11 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Bavyera Eyalet Kriminal Dairesi’nin (LKA) açıklamasına göre, bu aramalardan yedisi Orta ve Yukarı Frankonya bölgelerinde gerçekleştirildi.

Orta Frankonya’da polis ekipleri, altı şüphelinin yaşadığı adreslerde arama yaptı. Operasyonlar Nürnberg kentinde ve Erlangen-Höchstadt, Nürnberger Land ile Weißenburg-Gunzenhausen ilçelerinde gerçekleşti. Yukarı Frankonya’da ise bir adres, Forchheim ilçesinde arandı.

Polis ve savcılığın ortak yürüttüğü operasyon, özellikle sosyal medya üzerinden IŞİD propagandası yaptığı, halkı kin ve nefrete tahrik ettiği veya terör örgütü sembollerini kullandığı iddia edilen kişilere yönelik düzenlendi.

“İslamcı Propagandaya Karşı Eylem Günü” kapsamında yapılan baskınlarda, biri kadın toplam 12 kişi (16 ila 47 yaş arası) şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüphelilerin Suriye, Bulgaristan, Türkiye, Almanya, Sırbistan ve Kosova vatandaşı oldukları açıklandı.

Aramalarda çok sayıda delil toplandı; cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlara el konuldu. Diğer operasyon noktaları arasında Münih, Rottal-Inn ve Miltenberg ilçeleri de bulunuyor.

İLGİLİ DİĞER HABERLER

Hava Durumu

Almanya
açık
29 ° C
29 °
29 °
45%
5.2m/s
0%
Paz
29 °
Pts
29 °
Sal
26 °
Çar
25 °
Per
29 °

YENI HABERLER