AUGSBURG – Augsburg kent merkezinde gece yarısı yaşanan bıçaklı ve baltalı kavga ihbarı, emniyet güçlerini harekete geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahısların tamamının Ukrayna vatandaşı olduğu açıklandı.
Olay, Pazartesi günü (30.03.2026) saat 00.45 sularında Jakoberstraße üzerinde meydana geldi. Görgü tanıkları, bir grubun ellerinde bıçak ve baltalarla birbirine saldırdığı ihbarında bulundu. Olay yerine kısa sürede intikal eden polis ekipleri, başlangıçta kimseyi bulamadı ancak bölgedeki bir devriye ekibi, beş erkeğin bir eve kaçtığını fark etti.
Direniş ve Gözaltı
Polis ekipleri, yaşları 18 ile 21 arasında değişen dört Ukrayna vatandaşını evin içinde ve bahçesinde yakalamayı başardı. Yakalananlar arasındaki 21 yaşındaki şahsın, gözaltı işlemi sırasında polise şiddetli mukavemet gösterdiği bildirildi. Olay yerinden kaçan beşinci zanlının kimliği ise henüz belirlenemedi.
Soruşturma Kapsamı:
- 21 yaşındaki zanlı: Tehdit ve emniyet güçlerine mukavemet suçlarından yargılanacak.
- 18 ve 19 yaşındaki diğer üç zanlı: Tehdit suçlamasıyla soruşturma altına alındı.
Yetkililer, olayla ilgili bilgi sahibi olanların 0821/323-2110 numaralı telefondan Augsburg Merkez Polis Merkezi ile irtibata geçmelerini rica etti.



