Bavyera eyaletine bağlı Memmingen kentinde, 30 Ekim 2026 Cuma akşamı kiracı ile ev sahibi arasında çıkan bodrum anlaşmazlığı kanlı bitti. Saat 19.30 sıralarında yaşanan olayda, karşılıklı itişmeyle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.
Memmingen Polis Teşkilatı’nın (PI Memmingen) paylaştığı bilgilere göre, 36 yaşındaki Suriye kökenli kadın kiracı ile 50 yaşındaki Alman ev sahibi arasında, daireye ait bodrum katının kullanım durumu gerekçesiyle sözlü tartışma çıktı. Gerginliğin artması üzerine taraflar birbirini itmeye başladı.
Sözlü ve fiziki münakaşanın büyümesi üzerine kiracı kadın, ev sahibine doğru iki adet çiçek saksısı fırlattı. Başına isabet eden saksı nedeniyle 50 yaşındaki ev sahibinin kafasında açık yara (yırtık) meydana geldi. Fırlatılan saksılardan biri, o esnada dairesinden çıkan ve olayla hiçbir ilgisi bulunmayan bir bina sakinine de çarparak hafif yaralanmasına yol açtı.
Olayın ardından tartışmaya dahil olan kiracının 66 yaşındaki babası da ev sahibine fiziksel saldırıda bulundu. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilerek yaralılara müdahalede bulunuldu.
Polis ekipleri olayla ilgili adli tahkikat başlattı. Saksıları fırlatan 36 yaşındaki kadın hakkında “tehlikeli yaralama” ve “taksirle yaralama” suçlarından, kavgaya sonradan karışan 66 yaşındaki babası hakkında ise “kasten yaralama” suçlamasıyla yasal işlem başlatıldığı bildirildi.


