Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Albstadt-Ebingen kentindeki bir okulda, 13 Ekim Salı sabahı 11 yaşındaki bir öğrenci ile bir öğretmeni bıçakla yaralayan 15 yaşındaki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hechingen Savcılığı ve Reutlingen Emniyet Müdürlüğü, olayın ardından gözaltına alınan zanlı hakkında “adam öldürmeye teşebbüs” ve “iki ayrı nitelikli kasten yaralama” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.
Resmi makamlardan yapılan açıklamaya göre olay, sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Yanında getirdiği mutfak bıçağıyla bir öğrenciye saldıran ve bir öğretmeni darbeden zanlının, okula doğrudan birilerine zarar verme kastıyla gittiği tespit edildi. 15 yaşındaki Ukrayna uyruklu şüphelinin saldırıyı önceden planladığı yönündeki iddiaları kabul ettiği belirtildi.
Saldırıda yaralanan 11 yaşındaki erkek öğrenci, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay anında fiziki müdahaleye maruz kaldığı bildirilen öğretmenin de bıçak darbesiyle hafif yaralandığı, salı günü öğleden sonra kendi imkanlarıyla hastaneye başvurarak tedavi gördüğü açıklandı.
Soruşturmayı yürüten savcılık makamı, zanlının eylemleri sırasında 11 yaşındaki çocuğun ölüm riskini en başından itibaren göze aldığını vurguladı. Daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmayan şüpheli, 14 Ekim Çarşamba günü Hechingen Sulh Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.
Nöbetçi hakim tarafından tutuklama talebi kabul edilen 15 yaşındaki zanlı, duruşmanın ardından ceza infaz kurumuna nakledildi. Balingen Kriminal Polisi, saldırının ardındaki kesin motifi belirlemek amacıyla geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor.


