Ana SayfaAlmanyaBremen’de CDU Bürosu Önüne El Arabalarıyla At Dışkısı Döküldü

Bremen’de CDU Bürosu Önüne El Arabalarıyla At Dışkısı Döküldü

Almanya’nın Bremen kentinde Perşembe günü öğleden sonra Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin bürosu önüne kimliği belirsiz kişilerce yüklü miktarda at gübresi döküldü. Binanın girişine hakaret içerikli pankart da asan şüphelilerin yakalanması için polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Olay, 15 Ekim 2026 Perşembe günü saat 14.30 sularında Bremen-Mitte ilçesine bağlı tarihi Altstadt semtindeki Am Wall caddesinde meydana geldi. Parti bürosunda görevli bir çalışan, kaldırıma ve bina girişine el arabaları dolusu at gübresi boşaltıldığını fark ederek durumu derhal emniyet güçlerine bildirdi.

Bölgeye gelen polis ekipleri, giriş kapısı önüne saçılan atıkların yanı sıra parti aleyhinde hakaret ifadeleri içeren yaklaşık dört metre genişliğinde bir pankart ile çok sayıda bildirinin bırakıldığını tespit etti.

Olay yerindeki delilleri muhafaza altına alan polis, asılan pankartı sökerek el koydu. Kaldırım ve giriş bölümündeki gübre yığınlarının kaldırılması için ise profesyonel bir temizlik firması görevlendirildi.

Bremen Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili adli tahkikat başlatırken, çevrede şüpheli kişi veya durumları gören tanıkların 0421 362-3888 numaralı telefondan Kriminal Nöbetçi Masası’na (Kriminaldauerdienst) başvurmalarını talep etti.

İLGİLİ DİĞER HABERLER

Hava Durumu

Almanya
kapalı
10 ° C
10.3 °
9.7 °
89%
0.5m/s
93%
Cum
19 °
Cts
13 °
Paz
11 °
Pts
11 °
Sal
5 °

YENI HABERLER