Salı öğleden sonra Buchloe Tren Garı’nın ön meydanında meydana gelen olayda, 25 yaşındaki Alman vatandaşı bir kadın cinsel tacize uğradı. Bavyera polisi tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerinden kaçan 22 yaşındaki Afganistan vatandaşı şüpheli, hızlı bir polis operasyonuyla kısa sürede yakalandı.
Buchloe Polis Karakolu’ndan edinilen bilgilere göre, salı öğleden sonra gar meydanında meydana gelen olayda, 22 yaşındaki erkek şüpheli 25 yaşındaki kadına sözlü olarak yaklaşarak konuşmaya başladı. Olayın ilerleyen dakikalarında şüphelin mağdurun açıkça gösterdiği iradesine rağmen kendisini defalarca fiziksel olarak taciz ettiği bildirildi.
Şüphelinin, kadını göğüs ve mahrem bölgelerinden elle taciz ettiği aktarıldı. Yaşananların ardından olay yerinden uzaklaşarak durumu polise bildiren kadının ihbarı üzerine güvenlik güçleri derhal harekete geçti.
Polis ekiplerinin başlattığı acil arama çalışmaları (Sofortfahndung) neticesinde, kaçan zanlı şehir merkezinde kısa sürede tespit edilerek etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.
Emniyet makamları, şüphelinin yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından cinsel taciz suçlamasıyla adli makamlara sevk edileceğini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma titizlikle sürdürülüyor.


