Bavyera eyaletine bağlı Augsburg kentinde pazar akşamı yaşanan bir trafik olayı, arkadaki araç sürücüsünün aniden kavgaya dahil olmasıyla şiddete dönüştü. İç şehir bölgesindeki Frölichstraße’de meydana gelen olayda, uyarılara tepki gösteren bir sürücü, 36 yaşındaki bisikletçiyi yüzünden yumruklayarak hafif şekilde yaraladı. Polis, saldırgan sürücü hakkında soruşturma başlattı.
Edinilen bilgilere göre olay, 26 Temmuz Pazar günü saat 20.00 sularında Prinzregentenstraße üzerinde başladı. Batı yönünde ilerleyen 36 ve 46 yaşlarındaki iki Alman bisikletçi, park yerinden yola çıkış yapan 25 yaşındaki bir otomobil sürücüsüyle karşı karşıya geldi. İlk anda bisikletlileri fark etmeyen sürücünün hareketi üzerine taraflar ani tepki verdi; bu sayede olası bir kaza son anda önlendi.
Tehlikenin atlatılmasının ardından yoluna devam eden taraflar, kısa süre sonra Frölichstraße ile Viktoriastraße kesişimindeki trafik ışıklarında yeniden karşılaştı. Yaşanan tehlikeli duruma dikkat çekmek isteyen 36 yaşındaki bisikletçi, uyarısını iletmek amacıyla 25 yaşındaki sürücünün aracının arka camına eliyle vurdu.
Tam bu sırada arkadaki araçta bekleyen ve olayla doğrudan ilgisi bulunmayan 26 yaşındaki başka bir sürücü duruma müdahil oldu. Bisikletçinin öndeki araca vurduğunu gören 26 yaşındaki Türk vatandaşı sürücü, aracından inerek doğrudan 36 yaşındaki bisikletçinin yanına gitti ve yüzüne yumruk attı. Yüzüne aldığı darbe sonucu hafif yaralanan bisikletçi olay yerinde sağlık kontrolünden geçirildi.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Olayla hiçbir doğrudan bağı olmadığı halde aniden araçtan inip saldırıyı gerçekleştiren 26 yaşındaki Türk vatandaşı sürücü hakkında kasten yaralama suçlamasıyla adli işlem başlatıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri, olaya ilişkin tahkikatın sürdüğünü açıkladı.


