Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Rosenheim kentinde, pazartesi gününün ilk saatlerinde filmleri aratmayan bir soygun gerçekleşti. Bir otomobille kuyumcunun vitrinini yıkan maskeli üç şüpheli, yüksek miktarda ziynet eşyası çalarak kayıplara karıştı.
Görgü tanıklarının ifadelerine göre olay, 27 Temmuz Pazartesi günü saat 04.09 sularında Münchener Straße üzerinde meydana geldi. Şüpheliler, “VW Golf 3” marka bir aracı geri vitesle kuyumcu dükkanının vitrinine sürerek içeri girdi. Camların kırılmasıyla içeri sızan zanlılar, kısa sürede soygunu tamamladı.
Hızlı ve planlı hareket ettikleri belirtilen siyah giysili ve kar maskeli üç saldırgan, mağazadaki değerli eşyaları aldıktan sonra kapıda bekleyen koyu renkli bir Audi marka otomobille olay yerinden hızla uzaklaştı. Saldırganların hepsinin yaklaşık 180 cm boylarında olduğu aktarıldı.
İhbarın hemen ardından Rosenheim Emniyeti; helikopter, federal polis ekipleri ve komşu ülke kolluk kuvvetlerinin de katılımıyla geniş çaplı bir takip operasyonu başlattı. Ancak şehir dışına doğru kaçtığı belirlenen şüphelilerin izine henüz rastlanamadı.
İlk belirlemelere göre çalınan ziynet eşyalarının değerinin beş haneli yüksek rakamlara (on binlerce avro) ulaştığı, dükkanda oluşan maddi hasarın ise yine on binlerce avro civarında olduğu açıklandı.
Soruşturmayı üstlenen Traunstein Savcılığı ve Rosenheim Kriminal Polisi, olayla ilgili görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Özellikle soygun anında zanlıların kaçış aracına bindiğini gören bir çiftin ve bölgede daha önce şüpheli araçlar görenlerin 08031/200-0 numaralı telefondan polisle iletişime geçmesi isteniyor.


