Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Wunstorf kentinde, cuma günü sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler bir otomobil galerisinin bahçesindeki lüks pikabı çaldı. Hannover Emniyet Müdürlüğü, çalınan aracın bulunması ve şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı ve görgü tanıklarına çağrıda bulundu.
Hannover Merkez Kriminal Dairesi Oto Hırsızlığı Soruşturma Masası’ndan alınan bilgilere göre olay, 26 Haziran 2026 Cuma günü saat 04:00 sularında meydana geldi. “Auf Bösselhagen” ile “Kohlenfelder Straße” sokakları arasında yer alan sanayi bölgesindeki bir otomobil galerisine giren zanlılar, henüz belirlenemeyen bir yöntemle içeri sızmayı başardı.
Şüpheliler, galerinin bahçesinde park halinde bulunan siyah renkli bir Toyota Tundra model pikabı gözlerine kestirdi. Aracı çalıştıran hırsızlar, durmak yerine etrafı çitlerle çevrili alanın çıkış kapısına yöneldi. Lüks araçla kapıyı hızla çarparak kıran zanlılar, ardından izlerini kaybettirmek üzere bilinmeyen bir yöne doğru kaçtı.
Çalınan sıfır kilometre Toyota Tundra’nın piyasa değerinin yaklaşık 100 bin avro olduğu açıklandı. Galeri yetkilileri, söz konusu aracın özel olarak ithal edilen nadir bir model olduğunu ve tüm Almanya genelinde bu araçtan sadece 100 civarında bulunduğunu belirtti. Polis, kaçış esnasında kapıya çarptığı için aracın özellikle arka kısmında hasar meydana gelmiş olabileceğine dikkat çekti.
Hannover polisi, olay anında veya öncesinde bölgede şüpheli kişi ya da araçlar görenlerin, ya da söz konusu siyah pikabın nerede olduğuna dair bilgi sahibi olanların zaman kaybetmeden kendileriyle iletişime geçmesini istiyor. Vatandaşlar, ihbarlarını 0511 109-5555 numaralı telefondan Hannover Kriminal Nöbetçi Merkezine iletebilecek.


