Ana SayfaAlmanyaBodensee’de Fırtına Alarmı: Tekneler Alabora Oldu, Kurtarma Ekipleri Zamanla Yarıştı!

Bodensee’de Fırtına Alarmı: Tekneler Alabora Oldu, Kurtarma Ekipleri Zamanla Yarıştı!

Almanya’nın Bodensee (Konstanz Gölü) bölgesinde dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli fırtına, göl üzerinde adeta dehşet saçtı. Radolfzell ve Untersee açıklarında saat 14:30 sularında neredeyse eş zamanlı olarak dört ayrı acil durum ihbarı yapılması üzerine; Alman Cankurtarma Kurumu (DLRG), itfaiye ve deniz polisi ekipleri dev bir kurtarma operasyonu başlattı.

Yelkenli Tekne Battı: 3 Kişi Son Anda Kurtarıldı

En dramatik olay Radolfzell am Bodensee ile Iznang arasında yaşandı. Fırtınanın ortasında kalan bir yelkenli tekne alabora oldu ve kısa sürede sulara gömüldü. Teknedeki 3 kişilik mürettebat, şans eseri çevrede bulunan özel bir motorlu teknenin zamanında müdahalesiyle sudan çıkarılarak güvenli bir şekilde karaya ulaştırıldı. Olayda mucize eseri yaralanan olmadı.

Sahipsiz Tekneler Göle Sürüklendi

Fırtınanın şiddetiyle limandaki bağlama yerlerinden kopan iki büyük tekne ise göl ortasında başıboş şekilde sürüklenmeye başladı. Bu teknelerden birine mal sahipleri kendi imkanlarıyla ulaşarak güvenliğe alırken, dalgalarla boğuşan diğer sahipsiz yelkenli tekne için DLRG ekipleri devreye girdi. Kontrol altına alınan büyük yelkenli, itfaiyenin yangın söndürme gemisi tarafından yedeklenerek güvenli bir limana çekildi.

Aynı dakikalarda, içinde mürettebatı bulunan ve fırtına nedeniyle mahsur kalan dördüncü bir tekne de ekiplerin başarılı operasyonuyla kurtarıldı. Yetkililer, ardı ardına yaşanan bu tehlikeli olaylarda hiçbir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını bildirerek derin bir nefes aldı.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
kapalı
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
93 %
5.8kmh
91 %
Cts
19 °
Paz
17 °
Pts
16 °
Sal
17 °
Çar
22 °

YENI HABERLER