LÖRRACH – Almanya’nın Lörrach ana gümrük dairesi (Hauptzollamt), Federal İş Ajansı’nı (Agentur für Arbeit) yanıltarak haksız yere sosyal yardım alan bir kadını suçüstü yakaladı. Schonach im Schwarzwald kasabasında yaşayan 52 yaşındaki kadın, çalıştığı halde çalışmıyormuş gibi göstererek devletten binlerce euro sızdırdı.
14 Ay Boyunca Hem Maaş Hem Yardım Aldı
Villingen-Schwenningen Sulh Mahkemesi’nde görülen davada, sanığın 14 ay boyunca sigortalı bir işte çalışmasına rağmen, İş Ajansı’na sunduğu başvurularda bu durumu gizlediği ortaya çıktı. Bu süre zarfında kadının cebine haksız yere 14.000 euro nakit yardım girerken, devlet ayrıca kadın adına 4.000 euro tutarında sağlık ve bakım sigortası primi ödedi. Toplam kamu zararı 18.000 euroyu aştı.
Hapis Cezası Ertelendi
Gümrük muhafaza ekiplerinin, vergi dairesi ile koordineli yürüttüğü titiz inceleme sonucunda yakayı ele veren kadın, mahkeme tarafından dolandırıcılık suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı iki yıl süreyle tecil ederek erteledi. Konstanz Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonrası verilen bu karar kesinleşti.



