8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Nürnberg Başkonsolosluğu’nda anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci’nin öncülüğünde gerçekleştirilen program kapsamında, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Adem Savaş Özdemir tarafından Kastamonu taş baskı atölyesi düzenlendi. Atölye, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte, geleneksel el sanatlarımız arasında önemli bir yere sahip olan Kastamonu taş baskı tekniği tanıtıldı. Katılımcılar, bu geleneksel sanatın inceliklerini öğrenirken aynı zamanda uygulamalı çalışmalar yaparak kendi eserlerini hazırlama fırsatı buldu. Renkli görüntülere sahne olan atölyede ortaya çıkan birbirinden güzel çalışmalar büyük beğeni topladı.

Atölye çalışmasını yürüten öğretmen Adem Savaş Özdemir, etkinliğe ilgi gösteren ve yaratıcı çalışmalar ortaya koyan tüm katılımcılara teşekkür etti.
Program kapsamında ayrıca, hayatın her alanını emekleriyle güzelleştiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nürnberg Başkonsolosluğu’nda kutlandı. Katılımcılar, hem geleneksel sanatla buluşmanın hem de Kadınlar Günü’nü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadı.



