Zittau’dan Dresden’e sefer yapan trende bilet kontrolü sırasında çıkan tartışma, bir görevlinin can güvenliğinin tehdit edilmesine kadar uzandı. Biletsiz yolcu, Bischofswerda istasyonunda emniyet güçleri tarafından durduruldu.
BISCHOFSWERDA – Dün öğleden sonra Zittau istikametinden Dresden yönüne seyreden trende, rutin bir bilet kontrolü ciddi bir asayiş olayına dönüştü. Saat 15:55 sularında meydana gelen olayda, tren personelinin görevini yapması engellenmeye çalışıldı.
DENETİM SIRASINDA TANSİYON YÜKSELDİ
Edinilen bilgilere göre, 21 yaşındaki Suriye uyruklu bir yolcu, tren görevlisi tarafından yapılan bilet kontrolüne sert tepki gösterdi. Yanında geçerli bir seyahat belgesi bulunmayan ve bilet almayı da reddeden şahıs, sözlü tartışmayı ileri boyuta taşıyarak görevliyi açıkça ölümle tehdit etti.
EMNİYET GÜÇLERİ İSTASYONDA MÜDAHALE ETTİ
Olayın ihbar edilmesi üzerine Bautzen Ortak Arama Grubu (GFG) ekipleri, trenin Bischofswerda durağına varmasıyla harekete geçti. Trende kimlik tespiti yapılan zanlının, mevcut bir oturma izni (Aufenthaltsgestattung) olduğu belirlendi.
ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan şahıs hakkında, “tehdit” ve “hizmetlerden usulsüz yararlanma” suçlarından dolayı yasal işlem başlatıldı. Olay, toplu taşıma araçlarındaki personel güvenliği konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.



