Ana SayfaAlmanyaHem Yardım Aldılar Hem Servet Kazandılar: Dolandırıcı Çifte Hapis Cezası!

Hem Yardım Aldılar Hem Servet Kazandılar: Dolandırıcı Çifte Hapis Cezası!

Almanya’nın Offenburg kentinde yaşayan 49 yaşındaki bir adam ve 44 yaşındaki hayat arkadaşı, devleti yaklaşık 91 bin Euro dolandırdıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. 2000 yılından bu yana sosyal yardım (Jobcenter) aldığı belirlenen şahsın, aslında yıllardır kayıt dışı olarak halı ve taş temizleme işi yaptığı, ayrıca altın alım-satım ticaretiyle uğraştığı ortaya çıktı.

Lörrach Ana Gümrük Dairesi’ne bağlı “Kaçak Çalışma Kontrol Ünitesi” tarafından yürütülen soruşturmada, zanlının kazandığı yüksek gelirleri gizleyerek haksız yere yardım almaya devam ettiği belgeleriyle kanatlandı.

Gizli Figür Kullandılar

Olayın detaylarında ilginç bir suç ortağı da yer alıyor. Çifte banka hesabını kullandıran, işlerde yardım eden ve Gizli Figür olarak operasyonları yürüten bir suç ortağına da 3 bin 600 Euro para cezası kesildi.

Mahkemeden Sert Karar

Offenburg Bölge Mahkemesi, suçun büyüklüğüne göre şu cezaları verdi:

  • 49 yaşındaki zanlı: 2 yıl hapis cezası (3 yıl tecil edildi) ve 200 saat kamu hizmeti cezası.
  • 44 yaşındaki kadın: 10 ay hapis cezası (2 yıl tecil edildi) ve 90 saat kamu hizmeti cezası.

Gümrük ekipleri, operasyon sırasında çiftin 13 bin Euro değerindeki mal varlığına el koydu. Geriye kalan yaklaşık 78 bin Euro’nun ise Jobcenter tarafından geri tahsil edileceği açıklandı.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
açık
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
89 %
1.2kmh
7 %
Çar
16 °
Per
16 °
Cum
16 °
Cts
16 °
Paz
8 °

YENI HABERLER