Nürnberg SPD’nin Maxfeld, Nordost ve Wöhrd bölge teşkilatlarının birlikte düzenlediği geleneksel yeni yıl resepsiyonu, bu yıl da büyük ilgi gördü. Etkinliğe Türk vatandaşlarının yanı sıra, farklı kesimlerden çok sayıda partili ve partisiz davetli katıldı.
Nordost Teşkilat Başkanı Abdurrahman Gümrükcü, davetlilere “hoş geldiniz” diyerek yaptığı konuşmada, 8 Mart tarihinde yapılacak seçimlere dikkat çekti.
Nürnberg SPD İl Başkanı ve Belediye Başkan adayı Dr. Nasser Ahmed ise uzun konuşmasında Nürnberg’in çeşitli sorunlarına değinerek, bu sorunlara çözüm üretebileceklerini ifade etti. Dr. Ahmed, bazı siyasi partilerin Almanya ekonomisine büyük katkı sağlayan göçmenler üzerinden ayrıştırıcı kampanyalar yürüttüğüne dikkat çekerek, bu tür yaklaşımların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından, Aydın Fırın ve Ümit Gümrükcü tarafından özenle hazırlanan lezzetli yemekler davetlilere ikram edildi. Misafirler, ikramlar eşliğinde keyifli anlar yaşarken bol bol sohbet etme imkânı buldu.



