Başkanlığa Ersin Uğurlu getirildi, yönetimde ilk kadın Nesrin Can
1992 yılında kurulan ve merkezi Nürnberg’de bulunan Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İş İnsanları Derneği (TİAD e.V.), 25 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında yeni yönetimini belirledi. Genel kurulda Ersin Uğurlu, üyelerin oy birliğiyle TİAD’ın yeni başkanı seçildi. Dernek tarihinde bir ilk yaşanarak, Nesrin Can yönetim kuruluna giren ilk kadın üye oldu.
Nürnberg’de düzenlenen toplantıda, derneğin kurumsal sürekliliği, yeniden yapılanma süreci ve geleceğe yönelik vizyonu kapsamlı şekilde ele alındı. 2026 yılının başında yapılan bu seçimle birlikte TİAD, stratejik açıdan yeniden yapılanma sürecini hızlandırmış oldu.
Genel kurul sonuçlarına göre Ersin Uğurlu, üyelerin tam güvenini alarak önümüzdeki dönemde TİAD’ın başkanlığını üstlenecek. Yönetim kurulunda Nesrin Can’ın yanı sıra Erdal Çeç, Yaşar Erçoğul, Andre Frank, Yusuf Kıral ve Cihan Kente yer aldı. Seçilen yönetim kurulu üyeleri de genel kuruldan tam destek aldı.
Denetleme Kurulu’na ise Havva Güvenç, Ali Aydın, Suat Zal ve Kerim Ayvazoğlu seçildi.
Kuruluşundan bu yana TİAD; eğitim, kişisel ve mesleki gelişim, ekonomi, sosyal projeler, entegrasyon çalışmaları, toplumsal yardımlar ve Türk ile Alman toplumları arasında diyalog kurulmasına yönelik çok sayıda projeye imza attı.
Dernek, Nürnberg metropol bölgesinde göçmen kökenli işletmelerin ekonomik büyümenin önemli bir itici gücü olduğunu vurgulamaya devam ederken, topluma yönelik sosyal organizasyonlar düzenlemeyi ve yenilikçi girişimleri desteklemeyi de hedefliyor.
Resmî kararlar doğrultusunda TİAD, Nürnberg metropol bölgesinde göçmen kökenli girişimciler ve akademisyenler için önemli bir lokomotif rolü üstlenmeyi sürdürüyor. Dernek, bölge içindeki ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi ve iş dünyasında ağ oluşturmayı teşvik etmeye devam edecek.



