Ana SayfaBavyeraKadınların Ürkütücü İmajı

Kadınların Ürkütücü İmajı

Cinsiyetçilik Suçlaması: Söder’in “Alt Beden” Benzetmesi Tepki Çekti – “Sanayi Bir Fetiş”

Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Bavyera Eyalet Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) verdiği röportajda kullandığı ifadelerle yoğun eleştirilerin hedefi oldu.

Söder, Almanya sanayisinin önemine dikkat çekmek için, “Arabalar, makine mühendisliği ve kimya olmadan Almanya, alt bedeni olmayan bir kadındır.” ifadesini kullandı. Bu sözlerle Almanya’nın refahı ve kimliği için sanayinin önemini vurgulamak istediğini belirtti. Ancak benzetme, özellikle muhalefet partileri ve kamuoyunda sert tepkilere yol açtı.

Yeşiller Partisi’nden Franziska Brantner, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada Söder’i cinsiyetçi imgelerle dikkat çekmeye çalışmakla suçladı. Brantner, T-Online’ın aktardığına göre, “Cinsiyetçilik, Yeşil nefreti ve sosis olmadan Söder, dikkat çekmeyen bir adamdan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Almanya Federal Meclisi’nin Roth seçim bölgesi milletvekili Evelyn Schötz ise, “Söder’in sözleri eski usul erkek egemenliği kokuyor: kadın bedenleri metafor, endüstri ise fetiş. Böyle konuşanların ne kadınlara saygısı var ne de gelecekle ilgili bir vizyonu.” diyerek tepki gösterdi.

Sol Parti’nin Bundestag grup başkan yardımcısı Nicole Gohlke de Söder’i sert sözlerle eleştirdi. Gohlke, Söder’in ifadelerinin “kadınların ürkütücü bir imajını” yansıttığını belirterek, “Söder’e göre bir kadın ancak üreme için kullanılabiliyorsa değerlidir.” dedi.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
açık
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
74 %
1.8kmh
6 %
Çar
15 °
Per
14 °
Cum
11 °
Cts
14 °
Paz
4 °

YENI HABERLER