Ana SayfaBavyeraAradan 36 Yıl Geçti, Acı Dinmedi

Aradan 36 Yıl Geçti, Acı Dinmedi

17 Aralık 1988’de Almanya’nın Schwandorf kentinde aşırı sağcı Josef Seller’in kundakladığı evde hayatını kaybeden Fatma Can (44), eşi Osman Can (50), oğulları Mehmet Can (12) ve Alman Jurgen Hubner (47) için bir anma töreni düzenlenecek.

36 yıl önce ‘Almanya’da ilk kundaklama olayı’ olarak kayıtlara geçen Schwandorf kurbanları için gerçekleştirilecek anma töreni, 17 Aralık saat 17.00’de olayın yaşandığı ‘Habermeier Haus’ adlı binanın önünde saygı duruşuyla başlayacak.

Nürnberg Başkonsolosluğu ile Schwandorf Belediyesi’nin müşterek düzenleyeceği törende, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile Belediye Başkanı Andreas Feller birer konuşma yapacak.

Ardından, kilise papazları Christian Kalis ve Klaus Btolz ile Schwandorf DİTİB din görevlisi Yaşar Yıldız dua edecek. Son olarak, duvardaki şilt ile mermer anıta çiçekler konulacak. Konuşmaları Hülya Ertürk tercüme edecek.

Anma törenine, Nürnberg’den Türk sivil kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar da katılacak.

Can Ailesi’nin kızları Leyla Kellecioğlu, saldırı sırasında evli olduğu için başka bir evde bulunuyordu. Kellecioğlu, yaşadığı tüm acılara rağmen Schwandorf’u terk etmedi.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
açık
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
65 %
1.9kmh
7 %
Per
16 °
Cum
18 °
Cts
22 °
Paz
21 °
Pts
10 °

YENI HABERLER