Aachen Merkez Tren İstasyonu’nda vicdanları yaralayan bir olay yaşandı. Salı sabahı devriye gezen federal polis ekipleri, istasyonun yan girişinde sahipsiz bırakılmış bir çanta fark etti. Çantanın içini kontrol eden memurlar, soğuk havada ölüme terk edilmiş iki adet Pers (İran) kedisiyle karşılaşınca büyük şok yaşadı.
Güvenlik kameralarını inceleyen polis, çantayı bırakan kişinin 30 yaşında Fas uyruklu bir adam olduğunu tespit etti. Görüntülerde, şüphelinin kedileri bıraktıktan sonra uzaklaşmadığı, uzaktan çantayı izlerken oldukça gergin tavırlar sergilediği görüldü. Şahıs, daha sonra seyahat merkezine giderek içeride kedi olduğu ihbarında bulunup kayıplara karıştı.
Dondurucu soğuktan kurtarılan talihsiz kediler, polis merkezindeki ilk bakımlarının ardından Aachen Hayvan Barınağı’na teslim edildi. Sağlık kontrolünden geçirilecek olan kedilerin durumu iyiceleşene kadar koruma altında tutulacağı öğrenildi. Olayın faili ise kısa süre sonra istasyon çevresinde yakalanarak gözaltına alındı. Kediler hakkında sessiz kalmayı tercih eden şahıs hakkında Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefetten soruşturma başlatıldı.



