Antalya, 23 binden fazla yolcu ile en çok tercih edilen tatil destinasyonu olmaya devam ediyor.
Bavyera’daki sonbahar tatili döneminde, Nürnberg Havalimanı’ndan 140 bine kadar yolcu geçmesi bekleniyor. Tatil süresince yaklaşık 950 kalkış ve iniş planlanıyor. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, 23 binden fazla yolcuyla yine en çok tercih edilen destinasyon olarak öne çıkıyor.
Sonbahar tatili aynı zamanda Nürnberg Havalimanı’nın kış uçuş programının başlangıcını da işaret ediyor. Havalimanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe, “Yolcularımızı güneş, renk ve kültür dolu bir kış bekliyor,” diyerek yoğun geçen yaz sezonunun ardından güçlü bir sonbaharı geride bıraktıklarını ifade etti.
Bavyera’daki yaz tatillerinin bitiminden bu yana, Nürnberg Havalimanı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %15 daha fazla yolcu ağırladı.
Türkiye ve Ilıman İklim Bölgeleri Gözde
Popüler tatil rotaları arasında Kanarya Adaları, İtalya, Yunanistan ve Türkiye öne çıkıyor. Ilıman iklimiyle Akdeniz kıyıları, sonbaharda da sıcak bir kaçış noktası sunuyor.
Şehir gezileri planlayan yolcular için ise Barselona, Londra, Paris, Amsterdam ve İstanbul gibi Avrupa metropolleri tercih ediliyor. Bu şehirler, hem kültürel geziler hem de kış alışverişi için ideal duraklar olarak dikkat çekiyor.
Nürnberg Havalimanı Basın Sözcüsü Jan Beinßen, “Sonbahar tatilinde 140 bine kadar yolcu bekliyoruz. Türkiye’de Antalya, Mısır’da Hurghada ve elbette Frankonya’nın gözdesi Mallorca en popüler tatil noktaları arasında. Ayrıca birçok kişi Noel alışverişi için Londra gibi metropollere de ilgi gösteriyor,” dedi.



