📍 Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Nürnberg’de bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. Her iki bayram için ayrı ayrı oluşturulan komiteler, kutlamalar öncesinde son toplantılarını gerçekleştirdi.
🎉 23 Nisan Fürth’te Kutlanacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl 27 Nisan Pazar günü, geleneksel olarak Fürth şehrinde kutlanacak.
Kutlama, T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde; öğretmenlerin ve organizasyon komitesinin iş birliğiyle gerçekleşecek.
📌 Bu yılki kutlamalara sadece Almanya’daki Türk çocukları değil, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Sırbistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerden gelen çocuk grupları da katılacak. Bu durum, bayramın uluslararası dostluk ve barış ruhunu pekiştiriyor.
🎤 Törende;
- T.C. Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci,
- Eğitim Ataşesi Mustafa İkbal,
- Ve Fürth Belediye Başkanı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapacak.
Bayram, şiirler, şarkılar ve çocukların sahne performansları ile renklenecek.
🇹🇷 19 Mayıs Kutlamaları Yürüyüşle Başlayacak
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl 18 Mayıs Pazar günü kutlanacak. T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu’nun himayesinde gerçekleşecek kutlamalar için sivil toplum kuruluşları, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile bir araya gelerek planlamaları tamamladı.
📍 18 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, halk Başkonsolosluk binası önünde toplanacak.
🕛 Saat 12.00’de başlayacak olan kortej yürüyüşü, geçtiğimiz yılki güzergâh üzerinden Wöhrderwiese alanına ulaşacak.
🎭 Alanda çeşitli gösteriler ve etkinlikler düzenlenecek. Gençler ve vatandaşlar, hem Atatürk’ü anacak hem de sporun ve birlikteliğin coşkusunu yaşayacak.
👉 Tüm halkımız bu anlamlı etkinliklere davetlidir.


