Münih’te, 22 Mart Cumartesi günü Wittelsbacherplatz’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla bir miting düzenlendi. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yüzlerce kişi bir araya gelerek demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı.
Mitingde, Almanya’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler de yer aldı. Katılımcılar, “İmamoğlu Millete Emanet” sloganı etrafında birleşerek, Türkiye’deki demokratik sürecin önemine dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan gurbetçiler, Türkiye’deki siyasi gelişmelere duyarlılıklarını göstermek amacıyla barışçıl bir şekilde bir araya geldiklerini belirtti.
Konuşmalarda Demokrasi Vurgusu Yapıldı
Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, halk iradesinin korunması ve demokratik değerlerin savunulması gerektiği dile getirildi. Konuşmacılar, Türkiye’deki seçim sürecine ve hukuk devleti ilkesinin önemine dikkat çekti. Mitinge katılanlar, siyasi görüşlerinden bağımsız olarak adalet ve özgürlük taleplerini dile getirdi.
Almanya’daki Türk Toplumu Sessiz Kalmadı
Organizasyon, Münih ve Augsburg merkezli çeşitli dernekler tarafından desteklenirken, Almanya’da yaşayan Türk toplumunun Türkiye’deki gelişmelere kayıtsız kalmadığı bir kez daha gözler önüne serildi. Katılımcılar, sürecin adil ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi gerektiğini ifade ederek demokratik haklarını barışçıl bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini vurguladı.
Miting, olaysız bir şekilde tamamlanırken, benzer etkinliklerin Avrupa’nın farklı şehirlerinde de düzenlenmesi bekleniyor.




