Münih’in Maxvorstadt semtinde, Cumartesi günü (20 Aralık 2025) gece saatlerinde aşırı sağcı bir grubun karıştığı ciddi bir olay yaşandı.
Polis açıklamasına göre, saat 01.00 sıralarında yaşları 24 olan dört kişilik bir grup Schellingstraße üzerinde yürüdüğü sırada, karşı kaldırımda bulunan yaklaşık on kişilik erkek bir grubun hedefi oldu. Kimlikleri henüz tespit edilemeyen bu kişilerden biri, dört gencin bulunduğu yöne doğru yüksek sesle aşırı sağcı sloganlar attı ve Hitler selamı yaptı.
Olay bununla da sınırlı kalmadı. Gruptaki başka bir kişi yabancı düşmanı ifadeler kullandıktan sonra yola çıkarak, dört kişilik grubun üzerine cam şişe fırlattı. Şişe hedefini ıskalarken, yere çarparak parçalandı. Saldırıda yaralanan olmadı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ancak şüpheliler, polis gelmeden önce olay yerinden uzaklaştı. Çevrede yapılan geniş çaplı aramalara rağmen failler henüz tespit edilemedi.
Soruşturmayı Münih Emniyeti’ne bağlı Komiserlik 44 yürütüyor.
Şüpheli Tanımı
Polis, saldırıya karışan grubun:
- Yaklaşık 10 erkekten oluştuğunu
- 18–25 yaşları arasında olduklarını
- 180–185 cm boylarında olduklarını
- Tamamının bomber ceket giydiğini
bildirdi.
Polis Tanık Arıyor
Polis, olayın yaşandığı saatlerde Schellingstraße / Ludwigstraße (Maxvorstadt) çevresinde şüpheli bir durum fark eden kişilerin, Münih Emniyeti Komiserlik 44’e 089 2910-0 numaralı telefondan ya da herhangi bir polis merkezine başvurmalarını istedi.



