İspanya’nın güneydoğusundaki La Marina bölgesinde Pazartesi akşamı yaşanan şiddetli darp olayında iki Alman vatandaşı hayatını kaybetti, üçüncü bir Alman ağır yaralandı. Olay, bölge sakinleri tarafından polise bildirildi.
Yerel yetkililere göre, üç kurban, büyük bir konutta sopalar ve künt cisimlerle şiddetli şekilde darp edildi. Komşular, iki kişinin cesedinin bir aracın bagajına taşındığını fark ederek durumu polise bildirdi. Ağır yaralı üçüncü kişi, Elche Genel Hastanesi’ne kaldırıldı ve sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.
İspanyol ulusal jandarması Guardia Civil, saldırıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle iki Polonya uyruklu şüphelinin izole bir evde barikat kurduğunu açıkladı. Polis, yüksek riskli operasyon birimleriyle evi kuşatırken henüz gözaltı yapılmadı. Yetkililer, şüphelilerin silahlı olmadığını ve olayın rehine durumunu içermediğini belirtti.
Guardia Civil, olayın profesyonel bir infaz ya da kiralık cinayet niteliğinde olmadığını değerlendirirken, şüphelilerin motivasyonunun belirlenmesi için soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.
Kurbanların cenazeleri, Pazartesi akşamı otopsi için adli tıp kurumuna sevk edildi. Polis, olay yerinde yaralı bir kadının da bulunduğunu ve gözetim altında tedavi edildiğini bildirdi.



