Ana SayfaAlmanyaSchweinfurt Gümrüğü'nden Nisan Ayı Operasyonu: Binlerce Kaçak Sigara ve Doping Maddesi Ele...

Schweinfurt Gümrüğü’nden Nisan Ayı Operasyonu: Binlerce Kaçak Sigara ve Doping Maddesi Ele Geçirildi

ASCHAFFENBURG / BAMBERG / SCHWEINFURT / WÜRZBURG – Schweinfurt Ana Gümrük Dairesi’ne bağlı Yol Trafik Kontrol Birimi, Nisan ayı bilançosunu açıkladı. Gümrük muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği titiz operasyonlarda, adeta “Paskalya yumurtası arar gibi” gizlenmiş on binlerce kaçak ürün ele geçirildi. Operasyonlarda 100 binden fazla kaçak sigara ve rekor düzeyde doping maddesine el konuldu.

Posta Paketinden Dev Doping Sevkiyatı Çıktı

Nisan ayı ortasında Polonya’dan gelen bir paketi takibe alan gümrük ekipleri, uluslararası bir kargo şirketinin merkezinde yaptıklar aramada büyük bir vurgun gerçekleştirdi. Paketin içerisinden çeşitli ampul ve tablet formlarında toplam 5 bin 155 adet doping maddesi çıktı.

Yapılan incelemelerde, ele geçirilen maddelerin Anti-Doping Yasası’nı ağır bir şekilde ihlal ettiği ve yasal sınırın tam 2 bin katı üzerinde olduğu belirlenecek. Ayrıca üzerinde hiçbir etiket bulunmayan 300 adet şüpheli ampule de el konuldu. Paketin alıcısı hakkında cezai işlem başlatılırken, gümrük yetkilileri bu tür tehlikeli maddelerin piyasaya sürülmesini engelleyerek halk sağlığını koruma görevini başarıyla yerine getirdiklerini vurguladı.

Otobanlarda Sigara Kaçakçılarına Geçit Yok

Bölgedeki otobanlarda sınır ötesi tütün kaçakçılığıyla mücadeleyi sürdüren ekipler, Nisan ayı boyunca yaptıkları araç kontrollerinde toplam 102 bin 498 adet vergisiz sigara ele geçirdi. Kaçakçıların sigaraları araçların içine gizlemek için başvurduğu çeşitli yaratıcı yöntemler, gümrük memurlarının dikkatinden kaçmadı. El konulan sigaralarla ilgili şüpheliler hakkında vergi kaçakçılığı suçundan soruşturma açıldı.

İLGİLİ DİĞER HABERLER
REKLAMspot_img

Hava Durumu

Almanya
orta şiddetli yağmur
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
94 %
1.6kmh
100 %
Per
10 °
Cum
11 °
Cts
15 °
Paz
17 °
Pts
12 °

YENI HABERLER