Noel tatilini Almanya dışında geçirmek isteyen Avrupalı tatilciler, bu yıl havaalanlarında yoğunluğa neden oldu. Özellikle tatil döneminin başlamasıyla birlikte havaalanlarında uzun kuyruklar oluşurken, check-in ve pasaport kontrollerinde sabır gerektiren bekleyişler dikkat çekti.
Yaklaşık 15 günlük Noel tatilini fırsata çevirmek isteyen gezginler, kış mevsiminden uzaklaşarak güneşli ve sıcak ülkelere yöneliyor. Bu nedenle Güney Avrupa, Akdeniz kıyıları, ada ülkeleri ve Kuzey Afrika’nın bazı bölgeleri en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer aldı.
Noel tatili planı yapan Avrupalı turistlerin, Almanya dışındaki destinasyonlara yönelik konaklama ve ulaşım rezervasyonlarını yoğun şekilde gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Artan yolcu sayısı nedeniyle havaalanlarında güvenlik ve pasaport kontrollerinde ciddi yoğunluk yaşanıyor.
Bu yoğunluktan etkilenen havaalanlarından biri de Nürnberg Havaalanı oldu. Terminal alanları dolup taşarken, özellikle pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer, tatil süresince benzer yoğunluğun devam etmesini beklediklerini belirtiyor.



